LCHF-recept


Kesoplättar
2 ägg
En burk naturell keso (250 g)
Litegrann salt
1,25 msk fiberhusk (eller 3 msk dinkelmjöl)
Litegrann ekologiskt vaniljpulver

Blanda allt utom fiberhusk i en bunke, mixa med mixerstav. Tillsätt därefter fiberhusk. Klickas ganska tunt ut på bakplåtspapperklädd plåt... Grädda till de fått färg i 175-200 grader. De flöt inte ut så mycket vilket jag trodde de skulle göra... Eller stek i stekpannan med smör, -jag föredrar det!  Servera med vispad grädde och hallon/blåbär. Man kan experimentera med smaksatt keso, ätas som mat eller istället för bröd! Tror de går att frysa också!

Coleslaw
5 dl strimlad Vitkål
1 dl Ekologisk Majonnäs
½ dl Grädde
2 rivna Vitlöksklyftor
1 tsk osötad Senap
Havssalt och nymald Vitpeppar

Lägg kålen i en bunke, krama den med fingrarna så den blir mjuk.
Rör ner de övriga ingredienserna och låt salladen stå i kylen en stund. Den håller sig sen i flera dagar i kylen.

Champinjonstuvning med Bacon
4 stora, välmogna Champinjoner
50 gr Bacon
1 röd Lök
2 msk Smör
2 dl Grädde
1 dl vitt Vin
Havssalt och nymald Vitpeppar

Skär champinjonerna i halvor och sen i skivor. Skär bacon och lök i tärningar. Bryn smöret och stek svampen gyllenbrun. Tillsätt bacon och låt även det ta färg. Rör ner löken, sänk värmen och låt den puttra en stund. Häll på vinet som får koka in, krydda med salt och peppar. Häll över grädden, rör om och låt puttra till en tjock stuvning. Perfekt att servera till en god köttbit och lite sallad!

Kladdkaka, som är glutenfri, sockerfri och "kolhydratfri"
100 g smör
3 ägg
Max 1 dl sukrin, (eller 1,5 tesked Hermesetas liquid)
0,5 msk fiberhusk
3 msk kakao
0,5 tsk vaniljpulver

Sätt ugnen på 200 grader, använd med fördel en aluminiumform då behöver man inte smörja nån form.
Smält smöret på låg värme
Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt sedan smöret
Blanda alla torra ingredienser, rör ned i äggsmeten
Häll smeten i formen och grädda i ca 10 minuter, är ganska lös men serveras med fördel dagen efter!

Förvara kakan kallt och servera den väl kyld med bär och grädde!

Goda laxburgare!
Recept lånat ur Anna Halléns LCHF-husmanskost:
Ingredienser - räkröran:
400 g räkor med skal
1 dl crème fraîche
½ dl äkta majonäs
½ dl hackad dill
2 krm salt

Ingredienser - laxburgaren:

600 g lax, skinnfri
½ gul lök
1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör att steka i
Gör så här:1. Skala räkorna. Blanda crème fraîche, majonäs, dill och salt. Tillsätt räkorna.

2. Skär laxen i mindre bitar och mixa den sedan i en matberedare. Skala och finhacka löken, alt lägg ned den i matberedaren med laxbitarna. Blanda laxfärsen med lök, ägg, salt och peppar. Forma färsen till fyra burgare och stek i smör på medelvärme i cirka 3 minuter på vardera sida. Toppa burgarna med räkröran och servera tillsammans med några salladsblad, någon tomatskiva och en klyfta citron.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar